We are proud to highlight inControl project Palace Elisabeth, the first five-star hotel in Hvar, Croatia, which is one of the largest investments in the Croatian hotel industry.

We are proud to highlight inControl project Palace Elisabeth, the first five-star hotel in Hvar, Croatia, which is one of the largest investments in the Croatian hotel industry.

Hotel Palace Elisabeth je spoj heritagea i bezvremenskog klasičnog dizajna u koji se ulazi na jedinstven način, i to kroz originalne zidove nekadašnje Kneževe palače, koji su pronađeni tijekom dvogodišnje obnove i rekonstrukcije. Zanimljivi su otvori za topove, a kroz bedem koji je širok jedan metar iz 13 stoljeća, a koji je dio utvrde Kneževe palače, nalazi se taj otvor kroz koji se ulazi u hotel. Njegovo prepoznatljivo zdanje smješteno u samom središtu grada Hvara jedna je od najljepših građevina na ovim prostorima i svakako je jedan od simbola grada Hvara.

Uloženo 100 milijuna kuna

Renoviranje hotela Palace Elisabeth vrijedno je 100 milijuna kuna i predstavlja najveće strateško ulaganje u ovom investicijskom ciklusu Sunčanog Hvara. Radi se, kako smatraju u Sunčanom Hvaru, o najznačajnijoj investiciji u srednjodalmatinske otoke.

Građevina koja u naravi predstavlja hotel Palace ima prvorazredan kulturno-povijesni značaj i kao takav nalazi se u zoni A konzervatorske zaštite. Naslonjena je na tri pojedinačna spomenika kulture: gradsku Lođu, sat-kulu i gradske zidine. Ti spomenici se smatraju jednim od najznačajnijih kulturnih spomenika u Hrvatskoj, ali i nezaobilazna su vizura središta Hvara. Cjelokupna obnova hotela Palace trajala je dvije godine, rađena po strogom nadzoru arheologa i konzervatora, te su sve intervencije na vanjskoj fasadi nužno prolazile suglasnost Konzervatorskog odjela u Splitu. “Radi se o jedinstvenom arhitektonskom sklopu koji je pod posebnim povećalom konzervatora te su u potpunosti ispoštovani njihovi zahtjevi. Pa iako se ta suradnja koji put činila iznimno zahtjevnom, sada iz ove perspektive smatramo da je bila iznimno korisna jer kulturno-povijesni segment koji je u najvećoj mjeri sačuvan daje dodatnu vrijednost cijelom projektu”, pojašnjava Gordana Tomičić.

Hotel ukupno ima 45 jedinstvenih ručno oslikanih soba i suitova, čiji dizajn potpisuje Oto Blaha, dizajner interijera hotela Palace Elisabeth. Blaha je ujedno i slikar tako da je oslikao zidove restorana.

A onaj moderni touch daje Tvrtka inControl integrator suvremenih tehnologija i sistemske integracije A/V sustava Digital Media tehnologije, multimedijalnih prezentacijskih sustava i automatiziranog upravljanja.

Hotel Palace Elisabeth ujedno je i prvi hotel u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji je postao član elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela The Leading Hotels of the World.

Arheološko nalazište

Postoji čitav niz elemenata koji hotelu Palace Elisabeth daju heritage pečat. Od ulaska u sam hotel kroz arheološko nalazište i restauriranu Kneževu palaču, prolazak kroz zidine Kneževa dvora iz 13. stoljeća, kao dio srednjovjekovne fortifikacije grada, do bunara iz 16. stoljeća koji je inkorporiran u life style spa lounge. Hotel je integriran s gradskom Loggiom, jednom od najljepših građevina iz doba renesanse, i Kula-satom, koja se uklapa u jedinstvenu arhitektonsku cjelinu. Posebna specifičnost je romanička crkva iz 14. stoljeća kao najstariji sakralni objekt Hvara, koja se nadovezuje uz sam hotel, a koju smo revitalizirali u suradnji s Hvarskom biskupijom .

Posebnost hotelu Palace Elisabeth i cijeloj ovoj sjajnoj priči daje i da se u tom prostoru mogu obavljati vjenčanja, krštenja, krizme i drugi slični događaji …